söndag 5 april 2009

Jag skall inte.....

Gå in på någon loppis på hemvägen. (Snälla vännen C påminn mig om detta när jag går från jobbet.)

Men det gjorde jag ändå i tisdags. En brasskärm, svart plåt med målat skogsmotiv blev det som fick åka med hem. Muttrarna som benen sitter fast med är fyrkantiga.
Den bara stod där innanför dörren när jag kom in och väntade på just mig :).

Jag frågade om jag fick fundera lite och det fick jag. Det hade jag egentligen inte behövt för jag hade ju redan ramlat dit. Det hör till saken att jag var första kunden, annars hade den nog varit borta.

När jag kikat runt en stund och hittat en båtformad skål på fot i pressglas och en vit tallrik med gallermönster på kanten så kände jag att jag måste bestämma mig. Han som jag köpte den av talade om att den är gammal och kommer från en gård inte långt härifrån och det är ju intressant att veta. Jag skall hänga en liten lapp någonstans på den så att barnen vet detta en gång.

Det har varit en underbar helg och våra små påskliljor har nästan slagit ut. Här föddes två lamm igår och dom är väldigt söta. Men äldsta barnbarnet (3 år i maj) tycker ändå att lilla hästen (han fyller 30 år i år) är bäst.

Vi tycker om att grilla och premiärgrillade redan i torsdags. Igår satt vi kvar på altanen ända till klockan nio, vi har lite fuskvärme (infravärme) och det går ju alltid att dra på sig en filt.

Men helgen går så fort och imorgon är det måndag igen, skönt att ha en bara helg att tänka tillbaka på.

Anette

3 kommentarer:

 1. Hej! Du gjorde helrätt som köpte kärmen. Det är sällan man möter på såna. Jättesnygg! Vad fick du betala för den (du behöver inte svara om du inte vill.. Är bara nyfiken..)
  Ha en skön måndag! Kramis

  SvaraRadera
 2. Hej hej!!
  jättefin tycker jag!!!
  Sy en lampkjol, hur lätt som helst är det.
  Snart kanske du också har hela ditt hem fullt med kjolat....

  Ha en bra dag! Camilla.

  SvaraRadera
 3. Oj vilket fynd!
  Inte ofta man springer på en så fin brasskärm... Tur du gick på loppis!!!*fniss*
  Kram Susanne

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en kommentar!