måndag 3 augusti 2009

Jag ligger i lä!

Vi var på auktion för ett par veckor sedan. En riktig bondauktion, där fanns en hel del fina saker men man kan ju inte köpa allt och en del blir lite för dyrt.
Men det här fina fatet i luffarslöjd fyndade jag i sista utropet för 45 kr ihop med en låda ölsejdlar. Sejdlarna var jag inte så noga med men fatet är jag så lycklig för och njuter varje gång jag tittar på det.Kanten går att böja upp och fälla ner beroende på om man vill ha det till tårtfat, grytunderlägg eller skål.

Maken ropade in den här fina stolen, orginalmålad och väldigt fin. Jag har haft en period då det har blivit en del stolar och några har jag målat vita för att ha i köket, men denna får man bara inte röra.
Sedan kunde jag inte låta bli det här stora uppläggningsfatet rörstrand, från mitten av 1800-talet i flytande blått. Det är bara så vackert att man nästan vill gråta.


Lite lakan, handukar, nysilverbestick, och lite annat pickel fick också åka med hem.

Nu dröjer det nog innan det blir någon riktig auktion igen.

Vi har haft vindsröjning nu på semestern och då hittar man en del som är undanstoppat och man är väldigt glad att det finns kvar för nu vill jag ha det igen. Sådant är lycka.

Altanen har fått nya fönster på två sidor och en dörr, nu är det bara lite målning kvar och det är så skönt att kunna sitta här även om vädret inte är så fint.

Jag har börjat virka en rund matta av vita och blå trasor i olika nyanser, den skall ligga bredvid min säng när den är färdig.

Regniga sommarhälsningar

Anette

4 kommentarer:

 1. Hej!!!

  Jag förstår att du blir glad när du ser fatet.
  Tycker så mycke om luffarslöjd!!

  Hoppas du får en bra vecka, kram camilla.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att höra av idg igen och sommaren har ju bjudit på vackra fynd...:) så har man bara några dagar kvar på ledigheten..kommer bli svårt att ställa om sig efter 7 veckor, ha en fin dag, kram

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!
  Gud vilka fina grejer du fyndat!
  Visst är det skoj att riva runt å upptäcka att man har finfina grejer man glömt...Jag ska städa källaren & boden tänkte jag...det kommer att bli som att va i himlen, hihi...i bästa fall, hmm...
  Men vad fint med handvirkad matta...jag har sparat gamla påslakan jag tänkte riva trasor av, men det får bli till vintern! Jag tror din matta kommer att bli såå fin, den måste du visa när den är klar!

  Här är det toppenväder, så jag ska passa på att vara ute!
  Ha en fin dag gumman! Kramis Anki

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en kommentar!