måndag 25 maj 2009

Humlor och loppis

Det var loppis på hemmaplan och där köpte jag bland annat den här terrinen. Jag kunde bara inte låta bli den är ju så söt. Den lilla torkade rosen gör sig fint framför terrinen.

Var ute och lekte lite med kameran och fångade den här lilla humlan på bild. Tittar man på den närmare går det att se frömjölet som fastnat på den. Dom ser så mjuka och mysiga ut dom små humlorna. Små och små förresten, en del är ganska stora.

En lördag passade jag på att köpa några spinnrocksrullar och sedan har jag gjort hållare till dom i luffarslöjd. Det syns kanske lite dåligt på bilden men det är en ögla överst för att det skall gå att hänga den på en krok.

Jag har några över om någon vill ha och det finns även krokar som passar till..



Vad det är roligt att vara tillbaka på bloggen igen, jag har trots allt slit med annat saknat det.

Anette

söndag 24 maj 2009

Puh och pust

Det var längesedan jag skrev på bloggen och jag som hade ambitionen att skriva minst en gång i
veckan.

Men, men det blir inte alltid som man tänkt sig.

Vi håller på att byta datasystem på jobbet och vi har jobbat väldigt mycket så när jag kommit hem har jag inte haft någon energi över och allra helst inte till att sätta mig framför en dator igen. Det har varit kämpigt men det är tur att man har bra arbetskamrater för det underlättar helt klart.

Det har hänt en del sedan sist och jag skall försöka att ta det lite åt gången.



Jag börjar med att jag och vännen C tog ledigt från jobbet en måndag i slutet av april och begav oss till Göteborg.
Vi hade en härlig dag med många mysiga affärer. Vi var inne i stan klockan tio och åkte inte hem förrän efter klockan sex. Vi gick nog flera mil kändes det som. Jag som har tomtar på loftet och jul på hjärnan ramlade dit på en tomte karaff, jag vet att det inte är säsong men kan inte låta bli lika lite som jag kunde låta bli en julbok på loppisen igår.
(Träffade då också Anna som har bloggen My Lovely Things. Vi har bara pratats vid i telefon och via bloggarna tidigare och det var jätteroligt att träffa gulliga Anna.) Mer om den loppisen senare.

Åter till vår stadsresa. I Vasastaden hittade vi en del affärer som jag missat. Vi var nere i Haga och strosade runt i alla mysiga affärer även antikaffärer och antikvariat. Jag köpte fem blad med blommotiv från en gammal flora, vet inte riktigt om jag skall rama in dom, jag får se.

Gick över Kungshöjd ner till stan med en del affärer efter vägen,vi handlade en del men inte så jättemycket för det var inget särskilt vi skulle ha utan bara ha nöjet att strosa runt.

"Tack vännen C för en härlig dag."


Senare samma vecka gick vi lite tidigare från jobbet nästan allihop och åkte till Sjötofta för att titta på påskliljor.
Jag vet inte vad jag hade förställt mig men inte dessa mängder i alla fall det var vackert och mäktigt.
Våfflor var inte så dumt efter blompromenaden.
Rekommenderar verkligen alla att åka dit och titta ett annat år.

Detta var allt för idag.

Anette